Köksluckor-Luckbyte

Om man inte vill "blåsa ut" hela sitt kök kan man nöja sig med att bara byta ut sina köksluckor. Köksluckorna monteras på dina befintliga köksstommar. Man kan få sina köksluckor i mängder av träslag och mönster. Nedan hittar du alla Sveriges ledande tillverkare och leverantörer av köksluckor och luckrenovering.

Köksluckor-Luckbyte

Om man inte vill "blåsa ut" hela sitt kök kan man nöja sig med att bara byta ut sina köksluckor. Köksluckorna monteras på dina befintliga köksstommar. Man kan få sina köksluckor i mängder av träslag och mönster. Nedan hittar du alla Sveriges ledande leverantörer av köksluckor och luckrenovering.

Att byta köksluckor är ett smart sätt att få ett helt nytt kök!

köksluckor och luckbyte är en prisvärd variant av en köksrenovering då man behåller sina gamla köksstommar. Bild: Härjedalskök

Om planering och placering av de befintliga köksskåpen redan känns bra och utrymmen och funktioner också fungerar kan man välja att bara byta köksluckor på sina köksskåp. Du sätter alltså upp nya köksluckor på dina befintliga köksstommar och kan på så sätt förändra utseendet på köket radikalt men fortfarande behålla grunden, d.v.s. den ”osynliga” delen av köket. De företag som sysslar med utbytesluckor i köket kan också hjälpa dig att komplettera de befintliga köksskåpen om du ex. skulle vilja ha utdragslådor i ett underskåp istället för, som tidigare, bara skåpdörrar. Det går att få ett alldeles lysande resultat av byta köksluckor men man skall ändå veta att det finns många småsaker att tänka på för att lyckas med köksinredningen. Byter du exempelvis från en befintlig eklucka till en ny, svart design måste du tänka på att även köksskåpen, som du ju ska behålla, kan ha ändar och kantlister i ek, som kan förbli synliga om man inte tänker sig för.

Vårt råd till alla köksköpare, som satsar på utbytesluckor, är att ta hjälp av den expertis som finns på området. Låt den tillverkare av köksluckor som du väljer att köpa av, skicka hem en representant till ditt kök för att få en ordentlig inblick i hur just ditt kök är uppbyggt. På så vis får du den experthjälp och de tips som du behöver och resultatet kommer att bli ett trivsamt och snyggt kök. Det spelar ingen roll om du vill ha dina nya luckor i ask, al, ek, folie, faner, melamin, pärlspont, laminat, trä eller kanske t.o.m. rosfritt stål. Oavsett om du föredrar vitlaserade eller målade köksluckor, trendigt, funkis, allmoge eller retro och med eller utan handtag så har tillverkarna det mesta i sitt sortiment. Besök gärna deras webbplatser för att hitta ännu mer köksinspiration.

Oavsett om du vill lackera, renovera eller byta ut luckorna så hittar du mängder med inspirerande miljöbilder på deras hemsidor. Standardmått eller specialmått, knoppar & beslag, femtiotal eller sekelskifte? Vill man ha ett vitrinskåp, glas eller dekor? Skall man satsa på något billigt eller är det bättre att satsa på det lite "dyrare" alternativet? Pris, stil, färg och utförande spelar ingen roll, våra annonsörer har det allra mesta, oavsett prisklass, i sina sortiment. Tveka inte att köpa nya köksluckor till ditt kök!

Annonser