Ett härligt julkök

 Det är väl ingen högtid som bär på så mycket tradition som just julen.

Att skapa stämning och rätt känsla inför julen är nog viktigt för de flesta av oss men att gå så långt att man gör om hela sitt kök i julens färger är nog lite väl ambitiöst. Inte sagt att det skulle vara något fel med att ha ett rött kök, tvärt om, men bara för att det är jul – nej, knappast! Flera tillverkare som gör super läckra röda kök men de passar förstås lika bra oavsett om det är jul, sommar eller bara grå höst.

Bilden är hämtad från Epoq´s hemsida 

Helt oberoende av hur din köksinredning ser ut så finns det fantastiska dekorationer för ditt kök som skapar rätt stämning och känsla inför den stundande högtiden och för de allra flesta är nog rött den traditionella färgen som vi fortfarande använder oss av allra mest. Krukor, ljusstakar och röda julstjärnor skapar ju onekligen en riktigt härlig julstämning.

Bilden är hämtad från Jotex hemsida 

Det har kommit massor av alternativa färger som också är vackra att dekorera med i juletid. Svart och guld eller vitt tillsammans med silver är härliga kombinationer som syns allt mer. För bara några år sedan var det otänkbart att ha en svart julstjärna brinnande i fönstret men idag är det något av det trendigast man kan ha.För de minimalistiska köken i avskalad vit stil med mycket rostfria detaljer kan en juldekoration i svart och silver bli väldigt effektfull.

Bilden är hämtad från Jotex hemsida 

En annan ljuvlig färg så här i juletid är grått. Den nya trenden med gammaldags jul och gammaldags juldekorationer gör sig väldigt bra med gråa tomtar och troll, gråmönstrad, gärna egenhändigt vävd bordsduk och en riktigt härlig ullpläd över kanten på kökssoffan.

Bilden är hämtad från Hemtex hemsida 

Hur mycket vi än pyntar och byter gardiner för att få fram en visuell känsla av jul så är väl ändå dofterna av julen det allra bästa. När lussekatterna står i ugnen, nejlikorna har stuckits i apelsinerna eller när julskinkan griljeras.

                        Bilden är hämtad från Jotex hemsida

När glöggen precis kommit på bordet och dofterna sprider sig i huset då är det svårt att inte få julstämning i kroppen. Julen är så starkt förknippad med god mat som vi snart fått längta efter i ett år nu och när luktsinnet väcks till liv med julens dofter då är det kört! 

 Bilden är hämtad från Halens hemsida

Vi avslutar med att ge er en bild på en super söt julservis, perfekt för både julfrukost, julbord, lutfisk och dessert. De glada snögubbarna ler åt oss och man känner julfriden sprida sig i kroppen.

 

Redaktionen tipsar

  De strama linjerna fortsätter. Mängder av raka, breda hyllor och lådor med mer eller mindre blanka ytor. Det syns fortfarande många...
Med hjälp av ditt val av bänkskiva kan du skapa olika känslor i köket. Att skapa vackra kontraster med hjälp av olika material i mixade...
  Till sist landade luckor, utdragslådor med dämpande stängning, vitrinskåp och vinhylla på ett, för oss, överkomligt pris och vi slog till...

Annonser

Utvalda varumärken

Vi har ett av marknadens bredaste och mest flexibla sortiment oavsett vilket hem du än har.
Sedan mer än fyrtio år designar, tillverkar och säljer Markslöjd belysning för hemmet
Låt dig inspireras av våra köksserier och hitta din stil.
Nya CM5 kaffemaskiner från Miele. Nya färger, ny design.