Köksfläktar

Vilken köksfläkt ska vi välja?
Kolfilterfläkt eller ska luften blåsas ut?
Kanske frihängande köksfläkt för en köksö? 
Köksfläktar skall inte bara suga ut matoset ur ditt kök utan kan också vara en vacker detalj som förgyller ditt kök. Nedan hittar du mängder av duktiga tillverkare av köksfläktar och spiskåpor. På deras hemsidor kan du se på olika modeller och få massor av tips och råd. Läs även reportagen och titta i bildgalleriet här på sidan för mer information.
Köksfläktar är en så pass iögonfallande detalj att den absolut skall vara vacker att se på. Väljer du med omsorg och försöker satsa på att hitta en köksfläkt eller spiskåpa som passar in i resten av köket så kommer resultatet att bli häpnadsväckande. 

Utvalda varumärken

Köksfläktar i alla varianter, allt från designade köksfläktar som förgyller köket till mer eller mindre osynliga varianter som även integreras i spishällen. Håll ett öga på ljudnivån men se till så köksfläkten gör sitt jobb i köket. Besök tillverkarnas hemsidor och upptäck deras stora utbud av köksfläktar och spiskåpor.

Sveriges största sortiment av spiskåpor. Thermex tillverkar även special efter önskemål.
Spiskåpor för varje smakriktning och miljö, till det gammaldags eller moderna köket.
Gutmann erbjuder köksfläktar av högsta kvalité och funktion.
Snygga köksfläktar från Ilve
Fläktkåpor från Miele i exklusiv design. Rostfritt, vitt, svart, havannabrunt eller glas.
Gott hantverk är grunden som Fjäråskupan vilar på. Varje kupa som produceras är unik.
Prova hemma - helt nöjd eller pengarna tillbaka!
Skapa en fräsch och välkomnande atmosfär i ditt kök med en köksfläkt från AEG som matchar kökets design perfekt.
Siemens har ett brett utbud av effektiva fläktar för alla behov och önskemål.
En frisk fläkt i köket.
Stort utbud av köksfläktar som passar alla hem och finns i storlekar från 50 till 90 centimeter.
Två-i-ett-lösning eftersom de är tekniskt avancerade verktyg i form av snyggt designade produkter.
Wings smälter in i de flesta kök och kan beställas i en mängd storlekar.

Nyheter

Det dyker upp många nya köksfläktar och fläktnyheter på marknaden. Designade köksfläktar för såväl det moderna köket som det mer traditionella. Se ett urval av fläktnyheter nedan och botanisera gärna vidare på de olika tillverkarnas hemsidor.

Solo: Stark och snygg kökshjälte
Den är också formgiven för att ge fri sikt över alla plattor vilket underlättar matlagningen, speciellt för den som är lång.
Modul: För den modigt minimala
Modul är en stilren kupa i modernt snitt vars raka front och mjukt böjda hörn passar perfekt in minimalistiska kök.
Cylindra: Stilfullt med glamorös touch
För Cylindra är en kupa som visar att de enklaste formerna också är de vackraste.
Atrium – Köksfläkt på en högre nivå
Atrium är Fjäråskupans nya takintegrerade köksfläkt där tekniken har utvecklats och nu är bättre än någonsin.
Prisma – En kupa som tar för sig
Prisma blir ett riktigt statement i köket. Med sina djärva linjer drar den ögonen till sig och blir på ett självklart sätt kökets mittpunkt.
Bistro – Mjuka former för moderna kök
Bistro fångar skönheten i det enkla och okomplicerade. Det är en kupa som lyckas vara avskalad och modern samtidigt som den har attityd.

Reportage, tips & idéer

Tips, idéer och inspiration när du ska köpa ny köksfläkt. 

Många leverantörer tillverkar nya kök i gammaldags stil för alla oss nostalgiker. En gammaldags köksstil andas mycket nostalgi. Den ger en ombonad och lugn känsla med mycket...
Fläktarnas förvandling i den nya tidens moderna köksliv
Det ställs i dag höga krav på både god luftmiljö och vacker design. Vi tillbringar mycket tid i köket och bjuder ofta in...
Hur du än väljer att utforma ditt kök är det viktigt med en bra köksfläkt. En köksfläkt ska göra det lätt och bekvämt att laga mat.
När du ska välja köksfläkt ska du tänka efter riktigt noga. Du ska fundera på design, bredd, ljudnivå, kapacitet, energiförbrukning, vad fläkten ska kunna och var den ska placeras...
Att välja köksfläkt har blivit mycket roligare och det finns massor med snygga modeller...
1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av arbetskostnaden. Du kan dra av max 30 procent av...

Köksfläktar

 

Köksfläktar och spiskåpor för alla smaker och alla kök

Frihängande köksfläktar, här Thermex Marseille Köksfläktar från Thermex, köksfläkten på bilden heter Marseille och är av typen frihängande köksfläkt.

Det finns många likheter mellan våra bilar och våra köksfläktar och spiskåpor. Vissa vill ha det stort, blankt och originellt samtidigt som andra vill ha det lite mer diskret, smått och smart. Den tredje sortens bilägare och för den delen också ägare av köksfläktar, är nog dom av oss som i första hand tänker på funktionen. Den skall vara tystgående, ekonomisk och aldrig krångla. Men även om du rent utav är den riktigt miljösmarta som inte alls har någon bil, så kvarstår faktumet att det är lätt att visa vem man är med hjälp av sitt val av köksfläktar och spiskåpor till spisen. Om du fortfarande känner dig osäker på om det verkligen kan vara på detta viset blir rådet för att överbevisa dig att du tar en titt in i galleriet över köksfläktar och spiskåpor för att där kunna försäkra dig om de enorma variationer mellan modeller som faktiskt finns. Du kommer snart att märka att det är en viss typ av utseende på köksfläkt som tilltalar dig allra mest och som passar in i den övriga köksinredningen. Utifrån detta är det bara att göra ditt val och du skall se att du snart kommer att få kommentaren:  Den där köksfläkten passar verkligen dig! Så välj och vraka bland leverantörerna och lycka till med ditt val av ny köksfläkt!

Redaktionen tipsar

Att välja köksfläkt har blivit mycket roligare och det finns massor med snygga modeller...
Många leverantörer tillverkar nya kök i gammaldags stil för alla oss nostalgiker. En gammaldags köksstil andas mycket nostalgi. Den ger en...
1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av...

Annonser