Köksfläktar

Vilken köksfläkt ska vi välja?
Kolfilterfläkt eller ska luften blåsas ut?
Kanske frihängande köksfläkt för en köksö? 
Köksfläktar skall inte bara suga ut matoset ur ditt kök utan kan också vara en vacker detalj som förgyller ditt kök. Nedan hittar du mängder av duktiga tillverkare av köksfläktar och spiskåpor. På deras hemsidor kan du se på olika modeller och få massor av tips och råd. Läs även reportagen och titta i bildgalleriet här på sidan för mer information.
Köksfläktar är en så pass iögonfallande detalj att den absolut skall vara vacker att se på. Väljer du med omsorg och försöker satsa på att hitta en köksfläkt eller spiskåpa som passar in i resten av köket så kommer resultatet att bli häpnadsväckande. 

Utvalda varumärken

Köksfläktar i alla varianter, allt från designade köksfläktar som förgyller köket till mer eller mindre osynliga varianter som även integreras i spishällen. Håll ett öga på ljudnivån men se till så köksfläkten gör sitt jobb i köket. Besök tillverkarnas hemsidor och upptäck deras stora utbud av köksfläktar och spiskåpor.

Sveriges största sortiment av spiskåpor. Thermex tillverkar även special efter önskemål.
Spiskåpor för varje smakriktning och miljö, till det gammaldags eller moderna köket.
Gutmann erbjuder köksfläktar av högsta kvalité och funktion.
Snygga köksfläktar från Ilve
Fläktkåpor från Miele i exklusiv design. Rostfritt, vitt, svart, havannabrunt eller glas.
Prova hemma - helt nöjd eller pengarna tillbaka!
Två-i-ett-lösning eftersom de är tekniskt avancerade verktyg i form av snyggt designade produkter.
Skapa en fräsch och välkomnande atmosfär i ditt kök med en köksfläkt från AEG som matchar kökets design perfekt.
Stort utbud av köksfläktar som passar alla hem och finns i storlekar från 50 till 90 centimeter.
Siemens har ett brett utbud av effektiva fläktar för alla behov och önskemål.
Wings smälter in i de flesta kök och kan beställas i en mängd storlekar.
En frisk fläkt i köket.

Nyheter

Det dyker upp många nya köksfläktar och fläktnyheter på marknaden. Designade köksfläktar för såväl det moderna köket som det mer traditionella. Se ett urval av fläktnyheter nedan och botanisera gärna vidare på de olika tillverkarnas hemsidor.

TORNADO från Thermex
Tornado är den senaste ”downdraft” modellen från Thermex. Hällen har fyra kokzoner med nio uppvärmningssteg och boostfunktion på alla fyra...
Miele lanserar induktionshäll med integrerad
Fläktkåpa och häll kommunicerar nämligen med varandra. Hällen överför inställningarna till elektroniken i fläktkåpan och den reglerar sedan fläktläget automatiskt. Du behöver inte tänka på att stänga...
Llano
Nu finns den osynliga köksfläkten Llano från Gutmann även tillgänglig i bredden 710 mm
Gutmann Abajo
Den modulära bänkfläkten

Reportage, tips & idéer

Tips, idéer och inspiration när du ska köpa ny köksfläkt. 

 
Inköpet av nya vitvaror till ditt kök är en stor kostnad i budgeten. Det blir en investering som du ska vara nöjd med i många år framöver. Vilka val man gör beror på flera olika...
Lantliga köksfläktar och spiskåpor kan anpassas efter de mått och förutsättningar som råder i köket. Du kan få den putsade ytan i lite olika strukturer beroende på vad du tycker passar bäst till just ditt speciella kök.
Här på Köksportalen har vi en hel utställning om spiskåpor och köksfläktar där du kan få en bra överblick över aktörerna inom just det området.
Frihängande spiskåpor finns i mängder av olika utföranden och ofta också i flera olika färgval. Allt för att du skall kunna anpassa din fläkt efter den stil i ditt kök.
Hur du än väljer att utforma ditt kök är det viktigt med en bra köksfläkt. En köksfläkt ska göra det lätt och bekvämt att laga mat.
När du vill att din fläkt skall synas så lite som möjligt väljer du en integrerad köksfläkt.

Köksfläktar

 

Köksfläktar och spiskåpor för alla smaker och alla kök

Frihängande köksfläktar, här Thermex Marseille Köksfläktar från Thermex, köksfläkten på bilden heter Marseille och är av typen frihängande köksfläkt.

Det finns många likheter mellan våra bilar och våra köksfläktar och spiskåpor. Vissa vill ha det stort, blankt och originellt samtidigt som andra vill ha det lite mer diskret, smått och smart. Den tredje sortens bilägare och för den delen också ägare av köksfläktar, är nog dom av oss som i första hand tänker på funktionen. Den skall vara tystgående, ekonomisk och aldrig krångla. Men även om du rent utav är den riktigt miljösmarta som inte alls har någon bil, så kvarstår faktumet att det är lätt att visa vem man är med hjälp av sitt val av köksfläktar och spiskåpor till spisen. Om du fortfarande känner dig osäker på om det verkligen kan vara på detta viset blir rådet för att överbevisa dig att du tar en titt in i galleriet över köksfläktar och spiskåpor för att där kunna försäkra dig om de enorma variationer mellan modeller som faktiskt finns. Du kommer snart att märka att det är en viss typ av utseende på köksfläkt som tilltalar dig allra mest och som passar in i den övriga köksinredningen. Utifrån detta är det bara att göra ditt val och du skall se att du snart kommer att få kommentaren:  Den där köksfläkten passar verkligen dig! Så välj och vraka bland leverantörerna och lycka till med ditt val av ny köksfläkt!

Redaktionen tipsar

När du ska välja köksfläkt ska du tänka efter riktigt noga. Du ska fundera på design, bredd, ljudnivå, kapacitet, energiförbrukning, vad...
Att äga ett hus från 30 – talet för med sig en del plikter. Man vill behålla den gamla känslan samtidigt som man vill ha ett funktionellt...
Många leverantörer tillverkar nya kök i gammaldags stil för alla oss nostalgiker. En gammaldags köksstil andas mycket nostalgi. Den ger en...

Annonser