Diskbänkar

Det finns oändliga valmöjligheter på dagens marknad när det handlar om olika diskbänksmodeller. Det spelar ingen roll om du vill ha en dubbel diskho, en hörndiskbänk, om du vill att den skall vara gjord av borstat stål eller silgranit, om ytan skall vara slät eller rugglig, blank eller matt. Vad du än vill ha kan någon av våra annonsörer erbjuda dig det du söker. Bara din egen fantasi sätter gränserna.

När du står inför valet av vilken typ utav diskbänk som passar bäst till ditt kök så är det en del aspekter som du bör ta hänsyn till. Först och främst behöver du ha ett begrepp om hur stor diskbänk du behöver. Skall du ha en bänkskiva i trä så kommer inte den att må bra av att konstant utsättas för väta vilket innebär att du i sådana fall gör ett klokt val om du väljer en lite större diskbänk så att du garanterat får tillräckligt med plats.

Det finns olika typer av diskbänkar beroende på vad du trivs bäst med så kan du bland annat välja mellan en planlimmad diskho, en underlimmad diskho eller en ovanpåliggande diskho. Den tiden då alla diskbänkar var gjorda utav rostfritt stål är sedan länge förbi. Givetvis kan du utan problem köpa en rostfri diskbänk om det är det du vill ha men du kan lika gärna välja en diskbänk i silgranit, betong eller kompositmaterial. De flesta tillverkare av diskbänkar erbjuder även skräddarsydda diskbänkar, på det sättet vet du garanterat att du får en diskbänk som passar perfekt till just ditt kök.

Vill du läsa mer om diskbänkar så kan du göra det i den inspirerande artikeln "Diska med glans" som du finner under rubriken Köksreportage. I annat fall kan du besöka våra olika annonsörers hemsidor och jämföra deras respektive sortiment och njuta utav deras inspirationsbilder. När du har bestämt dig för vilken diskbänk som skall få äran att pryda ditt kök så kan du enkelt hitta en återförsäljare nära dig på tillverkarens hemsida.

 

Redaktionen tipsar

Bilden kommer från Åhléns Med bara en vecka kvar till jul är det lätt att julstressen kommer krypande Några av oss är otroligt organiserade...
ANNONS från Härjedalskök När ni började drömma om nytt kök, vilka vad drömmarna? - Vi har alltid velat ha ett hus med ett öppet och...
Att välja bänkskiva av natursten kan vara klurigare än man tror. Bänkskivan är dessutom ett av de viktigaste och kanske de dyraste inköpet...

Annonser

Utvalda varumärken

Hemmets bästa i rostfritt, vackert och fungerande. Kolla in våra diskbänkar nu!
Intra är kända för sin högkvalitativa design och produkter i rostfritt stål, och har en lång tradition inom produktutveckling och design.
Hos Franke finner ni både traditionella samt det senaste inom diskbänkar och blandare.
Vi har tillverkat handgjorda, måttanpassade diskbänkar i snart 60 år.