Funktionsanpassade köksinredningar

Smarta köksinredningar för behovsanpassade kök

 

Det kan finnas flera olika anledningar till varför du vill ha ett funktionsanpassat kök men en sak är säker, det förenklar vardagen! I ett standard kök behöver kroppen utnyttjas en hel del när vi skall plocka fram saker, använda hushållsmaskiner och ställa undan de produkter som vi har använt.

Har du lite svårt för att sträcka på dig på grund av ålder, sjukdom eller en skada så blir din vardag lättare med en köksinredning som är höj- och sänkbar.

Ett lyftsystem som gör att du kan ställa in vilken höjd du vill ha skåp och bänkar på underlättar om du vill kunna variera mellan att stå eller sitta när du arbetar med maten. Väljer du även att montera ett lyftsystem för överskåpen så kan du välja mellan en variant som sänker ner hela skåpet eller en annan variant som bara sänker ner själva hyllinsatsen beroende på vad som passar dig bäst.

För de stora och tunga hushållsmaskinerna som du vill kunna plocka fram enkelt när de behövs så finns det assistentlyft. Där kan du placera exempelvis bakmaskinen och när du vill ha fram den så trycker du enkelt på fjärrkontrollen och så höjs din assistentlyft med maskinen på upp till en höjd som passar dig.

Det finns en mängd smarta lösningar som du kan välja till ditt kök för att det skall passa dig och dina behov. Om till exempel du eller någon annan i hushållet är rullstolsburen så är den här typen utav kök helt perfekta att montera.

Det är rätt självklart att en rullstol begränsar räckvidden men med ett behovsanpassat kök blir det ändå inga problem att använda köket på samma sätt som vem som helst.

Vill du veta mer om funktionella kök som är anpassade till olika behov och funktionshinder så är du välkommen att besöka vår utställning om köksinredningar. Där kan du se annonsörers hemsidor och där hittar du också deras fulla produktsortiment, information om deras produkter. Du hittar även hur du går tillväga för att få ett kök som är anpassat efter dina önskemål och vart din närmaste återförsäljare är belägen.

 

Redaktionen tipsar

Att välja köksfläkt har blivit mycket roligare och det finns massor med snygga modeller...
  Förnya ditt kök med en köksrenovering.  Nu är våren äntligen här och solen har börjat värma upp oss igen. Knopparna har börjat slå ut, de...
Den som går i kakeltankar idag skall snart upptäcka att det finns obegränsat med, mer eller mindre, iögonfallande varianter att välja bland...

Annonser

Utvalda varumärken

Vi har ett av marknadens bredaste och mest flexibla sortiment oavsett vilket hem du än har.
Låt dig inspireras av våra köksserier och hitta din stil.
Det viktigaste materialet i våra kök är kunskap. Vedum ett personligt och tryggt val.
- Lägenhet, villa, funkis, herrgård eller sekelskifteshus; vi skräddarsyr ditt kök