Höst ända in i köket

 

Visst är det härligt när regnet piskar mot rutan och vinden viner utanför knuten? I alla fall så länge vi kan sitta på insidan och njuta av höstrusket i ett varmt och ombonat kök. Det allra enklaste sättet att uppnå ett härligt, värmande höstkök är nog att hålla sig till de gedigna träköken. Ett kök i massivt trä ger en varm och ombonad känsla och är lätta att komplettera med precis vilken färg man själv vill, för att få det lite mer personligt.

Höststämning i kök från Ballingslöv

Även köksinredningar i laminatmaterial kommer i allt fler färgalternativ. Ett tufft trendkök i en matt grå ton är också ett snyggt alternativ till ett nytt höstkök. Vill man få fram en riktigt härlig höstkänsla så kan man med fördel matcha med de färger vi möter i naturen nu. Orange, guld, mörkgult, djuprött, ja helt enkelt den brända, färgskalan.

Läckert kök från Ballingslöv, med trendig fondvägg.

Det finns mängder av läckra nyheter på färgmarknaden som kan hjälpa dig att färgsätta ditt nya höstkök. Alcro har släppt en produkt som de kallar Designers Art Wall. Det är en kombination av mönstrad strukturtapet och färg. Tapeten finns i 8 olika mönster och färgen, som är vattenbaserad, väljer du din egen favoritnyans på. Tapeten kräver bara en strykning och du får ett levande, personligt och väldigt effektfullt resultat. Sadolin har också släppt flera läckra nyheter för hösten. Bl.a. metallicfärg i guld eller silver, magnetfärg, skolttavelfärg och en härlig produkt som ger en yta med färgskiftningar direkt i strykningen. Även denna nya färg i ”mocca look” finns i mängder med läckra höstfärger. Se även andra kökstapeter.

Brunt kök från Ballingslöv

Genom att använda de dämpade, brända hösttonerna får du automatiskt en varm och inbjudande känsla i köket och sätter du sedan fram en härlig korg med höstäpplen, några doftande värmeljus och lite snittblommor i samma ”rätta” höstfärger så borde du vara nära målet.

   Mosaiken kommer från Svenska kakel och heter Riflessi

Även kakeltillverkarna har en mängd snygga kakel och klinker plattor som matchar den brända, rostiga färgskalan. Ett riktigt härligt höstkakel i kombination med ett varmt träkök i ex. körsbär och en vägg i Terracottafärg med ett läckert dekortryck i guldmetallic låter väl inte fy skam att välkomna hösten i?

 

Redaktionen tipsar

Köket är ofta en stor investering. Här ger vi dig några tips inför ditt köksköp. Börja med att se på ditt hus/lägenhet, och fråga dig själv...
Ett unikt nytänkande med innovativa lösningar sänker miljöpåverkan med 50 procent. Puustelli är den första kökstillverkaren som satsar...
När du ska välja köksfläkt ska du tänka efter riktigt noga. Du ska fundera på design, bredd, ljudnivå, kapacitet, energiförbrukning, vad...

Annonser

Utvalda varumärken

Vi har ett av marknadens bredaste och mest flexibla sortiment oavsett vilket hem du än har.
Låt dig inspireras av våra köksserier och hitta din stil.
Det personliga köket - Varje kök tillverkas bara för dig!
- Lägenhet, villa, funkis, herrgård eller sekelskifteshus; vi skräddarsyr ditt kök