Höst ända in i köket

 

Visst är det härligt när regnet piskar mot rutan och vinden viner utanför knuten? I alla fall så länge vi kan sitta på insidan och njuta av höstrusket i ett varmt och ombonat kök. Det allra enklaste sättet att uppnå ett härligt, värmande höstkök är nog att hålla sig till de gedigna träköken. Ett kök i massivt trä ger en varm och ombonad känsla och är lätta att komplettera med precis vilken färg man själv vill, för att få det lite mer personligt.

Höststämning i kök från Ballingslöv

Även köksinredningar i laminatmaterial kommer i allt fler färgalternativ. Ett tufft trendkök i en matt grå ton är också ett snyggt alternativ till ett nytt höstkök. Vill man få fram en riktigt härlig höstkänsla så kan man med fördel matcha med de färger vi möter i naturen nu. Orange, guld, mörkgult, djuprött, ja helt enkelt den brända, färgskalan.

Läckert kök från Ballingslöv, med trendig fondvägg.

Det finns mängder av läckra nyheter på färgmarknaden som kan hjälpa dig att färgsätta ditt nya höstkök. Alcro har släppt en produkt som de kallar Designers Art Wall. Det är en kombination av mönstrad strukturtapet och färg. Tapeten finns i 8 olika mönster och färgen, som är vattenbaserad, väljer du din egen favoritnyans på. Tapeten kräver bara en strykning och du får ett levande, personligt och väldigt effektfullt resultat. Sadolin har också släppt flera läckra nyheter för hösten. Bl.a. metallicfärg i guld eller silver, magnetfärg, skolttavelfärg och en härlig produkt som ger en yta med färgskiftningar direkt i strykningen. Även denna nya färg i ”mocca look” finns i mängder med läckra höstfärger. Se även andra kökstapeter.

Brunt kök från Ballingslöv

Genom att använda de dämpade, brända hösttonerna får du automatiskt en varm och inbjudande känsla i köket och sätter du sedan fram en härlig korg med höstäpplen, några doftande värmeljus och lite snittblommor i samma ”rätta” höstfärger så borde du vara nära målet.

   Mosaiken kommer från Svenska kakel och heter Riflessi

Även kakeltillverkarna har en mängd snygga kakel och klinker plattor som matchar den brända, rostiga färgskalan. Ett riktigt härligt höstkakel i kombination med ett varmt träkök i ex. körsbär och en vägg i Terracottafärg med ett läckert dekortryck i guldmetallic låter väl inte fy skam att välkomna hösten i?

 

Redaktionen tipsar

När Eriksgården förnyade sin hotellrestaurang tog man hjälp av  en duktig, lokal producent i Funäsdalen. Ett lyckat samarbete mellan...
  Inköpet av nya vitvaror till ditt kök är en stor kostnad i budgeten. Det blir en investering som du ska vara nöjd med i många år framöver...
Den som går i kakeltankar idag skall snart upptäcka att det finns obegränsat med, mer eller mindre, iögonfallande varianter att välja bland...

Annonser

Utvalda varumärken

Vi har ett av marknadens bredaste och mest flexibla sortiment oavsett vilket hem du än har.
Epoq köksutställningar finner du i Elgigantens butiker där du också kan välja vitvaror från ledande varumärken.
Det viktigaste materialet i våra kök är kunskap. Vedum ett personligt och tryggt val.
- Lägenhet, villa, funkis, herrgård eller sekelskifteshus; vi skräddarsyr ditt kök