Köksinredningar

När du nu äntligen bestämt dig för att hitta en ny köksinredning kommer du snart att upptäcka att det är en djungel du har hamnat i. En djungel av köksinredningar som är lika svårgenomtränglig som ett skogsområde i tropikerna. Det är en klar fördel om du är duktig på orientering och med ett bra lokalsinne kommer du att ta dig fram, sakta men säkert genom snåren. För att inte vägen skall kännas allt för svår och okänd får du här en liten köksinredningsguide som kan hjälpa dig framåt i rätt riktning.

 

Precis som det låter så är köksinredningen just den totala inredningen som du stoppar in i ditt nybyggda kök eller utblåsta gamla köksrum. En komplett köksinredning kommer att fylla ditt tomma rum med skåp, köksluckor, lådor och köksbänkar. Hur denna köksinredning kommer att se ut är det bara du som vet. Många av oss är fortfarande mycket förtjusta i härliga lantkök som aldrig tycks gå ur tiden.

För ett par år sedan var träkök mycket populära och trots att vi idag slänger ut ett gammalt ek kök är det för många självklart att det nya också kommer att vara i trä. Trä blir på något vis levande och känns behagligt och naturligt i köket. Det finns ljusare och mörkare träslag och här är det återigen du som väljer.

Köket kommer från Tibrokök och heter Scala Bambu

Några av de senaste tillskotten bland träkök är Wenge, Zebrano och Bambu. Det sistnämnda har blivit mycket populärt p.g.a. sin snabba växttakt och den, i sin tur, gör att avverkningen inte blir så ansträngande för naturen. En snabbare återväxt ger mindre risk för skogsskövling och dålig miljöpåverkan samt är något som har blivit ett modernt och ekologiskt riktigt tankesätt.

 Köket kommer från Ballingslöv

För andra som kan tänka sig alternativa köksinredningar finns en mängd olika material att välja på. Laminat eller melamin, rostfritt stål och komposit är några av de material som går att få i sin köksinredning. De flesta material går också att få i en mängd olika färger, vilket också är en fördel när vi tänker oss att göra köket personligt och anpassat efter egna önskemål. Besök gärna vårt fotogalleri för att enkelt få en överblick över alla modeller på kök.

 

Redaktionen tipsar

  Oras Cubista beröringsfri blandare – lyx i praktisk form När Oras Cubista blandarna fick sin form för några år sedan, var målsättningen...
Med hjälp av ditt val av bänkskiva kan du skapa olika känslor i köket. Att skapa vackra kontraster med hjälp av olika material i mixade...
 Det är väl ingen högtid som bär på så mycket tradition som just julen. Att skapa stämning och rätt känsla inför julen är nog viktigt för...

Annonser

Utvalda varumärken

Vi har ett av marknadens bredaste och mest flexibla sortiment oavsett vilket hem du än har.
Låt dig inspireras av våra köksserier och hitta din stil.
Det personliga köket - Varje kök tillverkas bara för dig!
- Lägenhet, villa, funkis, herrgård eller sekelskifteshus; vi skräddarsyr ditt kök