Spis eller spishäll

Väg in familjens specifika behov när du väljer spis eller spishäll till köket

 

Det är inte självklart att alla familjer skall ha en och samma spismodell och det gäller att man tänker över hur man lagar mat, hur mycket man lagar mat och hur man vill kunna använda sin spis innan man bestämmer sig. Idag finns det så otroligt många olika modeller och typer av spisar. Det är en mindre djungel att ta sig igenom innan man vet vilket som passar just vår familj bäst.

Dels finns det olika typer av spisar, så som induktionsspisar, glaskeramikhällar, gasspisar och kombinationsspisar med både stekbord, grillgaller och vanliga plattor. Beroende på om ni är en familj som lagar mycket mat hemma och som ofta prövar nya alternativa sätt att laga mat på så kan en mer avancerad modell av spis vara befogat.

Vissa spisar har till och med inbyggd wokpanna i kombination med andra plattor och använder man sig mycket utav dessa specialiteter så kan man ha en otrolig glädje utav en spis med lite extra finesser.

En annan spistyp som är väldigt populär är gasspisen. Dagens moderna gasspisar är lika lätta att hantera som vilken spis som helst och tillsammans med den allt mer populära, lantliga stilen på köksinredningarna så gör sig gasspisen alldeles extra bra. Likaså är de spisar som har en vedpanna i kombination med några andra plattor också otroligt charmiga och ger en gammaldags stil i köket.

Här under kan du läsa mera om var och en av de olika spistyperna och vilka olika spishällar som finns att välja på. Med hjälp av den vägledningen kan du sedan sålla ut de spistyper som passar dig och din familjs behov för att slutligen göra det rätta valet.I vår utställning över spis – häll hittar du all information från de olika leverantörerna och du klickar dig enkelt vidare till deras hemsidor för att läsa mera.

 

Redaktionen tipsar

  Det är de små detaljerna som gör den stora skillnaden. Inte nog med att utdragslådan och köksinredningen är i ett supersnyggt och...
  Att vi behöver olika typer av belysning för olika funktioner i köket är säkert välkänt vid det här laget men att vi kan lysa upp köket...
  Den största trenden just nu är det aktiva miljötänkandet. En ökad miljömedvetenhet och ekologiskt tänkande har gjort att varje...

Annonser

Utvalda varumärken

Dubbla ugnar ger nya möjligheter i matlagningen. Laga mat på flera nivåer samtidigt med varmluft.
En av de mest unika sakerna med ILVE är de nästan osannolika valmöjligheterna.
Ugnar och hällar från Miele. Kvalitet, funktion, design
Med en Falcon i hjärtat av ditt kök, blir köket alltid hjärtat i ditt hem.