Miljöfokus i Puustellis nya kök

Ett unikt nytänkande med innovativa lösningar sänker miljöpåverkan med 50 procent.

Puustelli är den första kökstillverkaren som satsar kraftfullt för ett bättre miljövänligare kök, allt ifrån tillverkning och val av material till utformning och bygglösningar. Med det nya återvinningsbara materialet blir deras nya köksserie Miinus unik i sitt slag. Köksstommen tillverkas av återvinningsbar UPM ForMi-komposit, som både är extremt hållbar med en beräknad livslängd på minst 30 år men också helt återvinningsbar. Samtliga råvaror till kompositmaterialet kommer från certifierade skogar och alla stommar är från början försedda med infästningar och hål för hyllor, gångjärn och annan mekanik. Materialet tål både temperaturväxlingar och blötläggning och är dessutom extremt hållbart i skruvhålskonstruktionerna. Stommarna är tåliga vid nedmontering och förflyttning och lätta att underhålla och byta ut, vid behov.

Att använda naturfiberkomposit är en stor och global nyhet inom möbelbranschen och med sitt nytänkande i köksregionerna går nu Puustelli i täten för en mer miljövänlig köksinredning.

Nytt miljövänligt kök från Puustelli 

Det tidlösa utseendet på Puustellis Miinus-kök är designat med tanke på den långa hållbarheten. Köket är stilfullt och neutralt designat för att aldrig kännas omodernt och förutom stommar i naturfiberkomposit tillverkas luckor och andra hyllkonstruktioner av cellpappskivor, björkribbor, hårdskivor och fanér av olika slag. Även glas används i en del luckor och hyllor och allt ytbehandlingsmedel är förstås miljövänligt och med en låg miljöpåverkan.

Skivorna i Miinus-köket är antingen massivt trä av finländs björk eller furu men går också att få i en tunn keramisk skiva, som finns i flera olika färger.

Ny köksinredning med stort milöjfokus, från Puustelli

Förutom det genomgående miljötänket i inredningen har Puustelli också tagit fram ett särskilt skåp för sopsortering samt ytterligare en nyhet, nämligen ett odlingsskåp för köksväxter med inbyggda LED-lampor.

Många av oss är fortfarande ovetande om hur mycket möbeltillverkningen påverkar miljön och hur användandet av MDF och spånskivor, samt melamin -och laminatbehandlingar har en negativ påverkan på oss. Genom att undvika material som innehåller formaldehyd och kolväteföreningar och istället använda sig av alternativa material minskar Puustelli även utsläppen i vår inomhusmiljö.

Miljön blir en allt med central fråga i hemmet, på arbetsplatsen, i närområdet och globalt. Med hjälp av detta nya kök har Puustelli ökat vår medvetenhet och gett oss ett alternativ som gynnar oss som personer och den värld vi lever i.

Köket kommer att finnas på marknaden fr.o.m. sommaren 2013.Läs mer om Miinus-köket på Puustellis hemsida http://www.puustelli.se/

 

Redaktionen tipsar

  Står du i startgroparna och ska byta ut kök och göra om det till det där Drömköket du alltid velat ha? Ett vackert, fräscht och modernt...
Med hjälp av ditt val av bänkskiva kan du skapa olika känslor i köket. Att skapa vackra kontraster med hjälp av olika material i mixade...
För den som inte är händig ett enda dugg startar nu ett detektivarbete utan motstycke. I väntan på kökssnickaren blev det dags att börja...

Annonser