Elektrisk golvvärme

En uppvärmningslösning som bygger på ett el-buret värmesystem

 

Våra elektriska golvvärmesystem har utvecklats i världens största kompetenscentrum för golvvärme.

Om man vill ha ett värmegolv i ett hus som har el buren uppvärmning så är den elektriska golvvärmen en bra och enkel lösning. Du kan enkelt montera elektrisk golvvärme både i nybyggda golv och i golv som skall renoveras. En elektrisk golvvärme bygger inte så mycket på höjden utan går ofta utmärkt att montera ovanpå ett redan befintligt golv.

Likaså krävs inga större ingrepp i underlaget då ett elektriskt värmegolv monteras ganska ytligt på golvet och sedan spacklas slingan in för att du skall få ett jämnt och slätt underlag till din golvbeklädnad. El-golvvärme som installeras ytligt på golvet, ger ett snabbt utslag på värmen i rummet då det snabbt värmer upp luften.

Effekten i golvet behöver alltså inte vara så hög för att rummet skall upplevas varmt och behagligt, vilket ju i sin tur gör att du kan ha en förhållandevis låg gradangivelse och ändå uppleva en god effekt på värmen i rummet.

Ett effektivt, elektriskt golvvärmesystem är energisnålt och ett fantastiskt bra alternativ för den som är beroende av elburen uppvärmning i villan och ett perfekt komplement till radiatorer och element. När man renoverar ett rum och vill montera in elektrisk golvvärme kan man välja att helt ta bort elementen och bara styra värmen i rummet via sitt värmegolv.

Har man exempelvis en luftvärmepump centralt placerad i huset, kan det vara skönt att komplettera med ett elektriskt värmegolv i badrum, hall och tvättstuga.Här på Köksportalen finns en hel utställning om Golvvärme-Värmegolv och där kan du se de annonsörer som arbetar med elektrisk golvvärme. Läs mer på deras hemsidor och hitta en återförsäljare när dig.

 

Redaktionen tipsar

Olika spishällar har olika fördelar, vilken som är bäst för dig beror på vad du värdesätter.  Om du skall bygga ett nytt hus eller renovera...
Den första euforiska känslan har nu lagt sig och man väntar otåligt på att komma vidare mot det färdiga köket. Kaklet är i alla fall på...
  Att vi behöver olika typer av belysning för olika funktioner i köket är säkert välkänt vid det här laget men att vi kan lysa upp köket...

Annonser