Drömmen om ett nytt kök blev verklighet

ANNONS från Härjedalskök

När ni började drömma om nytt kök, vilka vad drömmarna?
- Vi har alltid velat ha ett hus med ett öppet och praktiskt kök där man vi kan samlas med familj och vänner. Önskedrömmen var att alla kunde hjälpas åt och kocken inte behövde stå ensam. Helt enkelt mer av ett extra rum för social tillvaro än ”bara ett kök”. Även att man ska nå allt väldigt lätt utan att behöva springa runt så mycket. Ni valde en leverantör på skåpstommar och en annan på köksluckor, hur fungerar det valet?- Det har fungerat ännu lättare än vad vi först trodde. Funktionerna sitter inte i stommarna så det var inget problem att beställa dem hos en annan leverantör. Det viktigaste för oss var en bra kvalité på luckor och lådor av en pålitlig leverantör eftersom vi inte vill behöva byta kök igen inom närmsta framtiden.

Vad uppskattar du mest med köket?
- Den öppna och rymliga känslan med mycket bänkytor. Vi är även så glada att vi valde en supermodern grå lucka, den passar perfekt hos oss.

Ni valde stänkpanel istället för kakel, vad var orsaken till det?
- Det valet var faktiskt inte speciellt svårt. Stänkpanelen är lättare att sätta upp men framförallt blir fogarna aldrig dåliga eller missfärgade och det är enormt mycket lättare att rengöra.

Överskåpen öppnar uppåt, vad ser ni för fördelar med det?
- Vi ställdes oss lite undrande inför det till en början men vi ångrar oss verkligen inte, det var ett av många bra förslag vi fick från köksexperten som kom på besök. Vi plockar ut och in ur diskmaskinen väldigt ofta och då underlättar det verkligen att bara kunna öppna upp alla skåp samtidigt. Man får också en riktigt bra översikt på allt man har i skåpen och det känns modernt att gå från en ”traditionell” öppning av luckor.

Grå Åska Härjedalskök Köksluckor Luckbyte

Uppfyller köket era förväntningar?
-Oerhört bra! Vi är fantastiskt nöjda med den supermoderna lådan som håller högsta klass och pricken över i:et är det coola flaskutdraget. Varför har vi inte haft ett sådant tidigare?

Några frågor till köksexperten på Härjedalskök:
Det här är väl egentligen inte er affärsidé riktigt, här är ju skåpstommarna nya?
Jo det är det absolut! Vår affärsidé är att göra nya luckor och lådor på befintliga stommar men stommarna måste ju inte var gamla för vårt koncept. Vi har många kunder som vill ha vår kvalité och vårt utbud men framförallt det bekväma med att få ett gratis hembesök av en köksexpert. Då kan dem enkelt beställa stommarna själva på internet och sedan få alla fördelar som vi kan erbjuda.

Vilken var utmaningen med att få till en så bra kökslösning?
Dessa kunder var väldigt öppna för förslag från mig som har en stor erfarenhet av kök så det var egentligen ingen jättestor utmaning. Det närmsta av en utmaning jag kom var att få till ett kök som skulle var öppet och luftigt men ändå väl tilltaget med förvaringsutrymmen

Är det stor efterfrågan på grå köksluckor nu?
Den absolut största efterfrågan ligger på vitt, dock märker vi en ökande efterfrågan på just gråa toner. Vitt har varit dominant under en längre tid men fler och fler söker efter något nytt och grått har definitivt blivit inne nu och har nog kommit för att stanna.

Snyggt och prydligt

När du designat köket, vilket kändes mest lyckat?
Att jag lyckades fånga kundens önskemål om ett luftig och stilrent kök som går i linje med den öppna planlösningen i huset. Även att det köket blev väldigt funktionellt där allt man behöver finns samlat och nära till hands. Läs mer på Härjedalsköks hemsida Kolla på filmen, nedan, hur det går till att få ett nytt kök med Härjedalsmetoden®  Boka ett kostnadsfritt hembesök du också!

Komponenter i köket;
Bänkskivorna (Kristall Vit), stänkpanelen och diskhon levererades av LG Collection och kökskranen kommer från Mora Armatur. Färgen på köksluckorna heter Åska och beslagen heter Form rostfri. Belysningen är "Led-strip" från Malmbergs och lamporna över köksön kommer från K-Rauta. Kyl/Frys, Mikrovågsugn och köksfläkt kommer från Siemens, diskmaskinen från Smeg och hällen och ugnen kommer från Electrolux.

Redaktionen tipsar

  De strama linjerna fortsätter. Mängder av raka, breda hyllor och lådor med mer eller mindre blanka ytor. Det syns fortfarande många...
  Till sist landade luckor, utdragslådor med dämpande stängning, vitrinskåp och vinhylla på ett, för oss, överkomligt pris och vi slog till...
1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av...

Annonser

Utvalda varumärken

Vi har ett av marknadens bredaste och mest flexibla sortiment oavsett vilket hem du än har.
Låt dig inspireras av våra köksserier och hitta din stil.
Det personliga köket - Varje kök tillverkas bara för dig!
- Lägenhet, villa, funkis, herrgård eller sekelskifteshus; vi skräddarsyr ditt kök