Smarta kökslösningar

Ett kök skall inte bara vara vackert att se på, utan det måste också uppfylla vissa krav av funktion. Alla kökstillverkare har sina specialiteter och visst blir funktionen mycket mer komplett om man drar nytta av deras idéer.

Idag vet de flesta att man får en mycket bättre arbetsställning om man har sina vitvaror i rätt arbetshöjd. Alla diskmaskiner kan få en uppbyggnad som gör den mycket lättare att lasta i och ur och ugnen kan, om den är separerad från spishällen, med fördel placeras i midjehöjd. Även diskmaskinen är lätt upphöjd från golvet med hjälp av en sockellåda och allt detta är naturligtvis ett resultat av en ständig process mot det ultimata och totalt funktionella köket. Köket som både är snällt mot våra ryggar, spar på våra steg samt ser estetiskt tilltalande ut.

         Kök från Vedum, modellen heter Alva

En annan snygg lösning, som syns allt mer på dagens köksinredningar är de smarta "lift-up" luckorna på överskåpen. Mycket praktiskt för att slippa få luckan i huvudet, när någon behöver ta ut ett glas, samtidigt som du håller på med middagen. Ofta ser man också att denna typ av lucka, med ett frostat glas, kombineras ihop med en inredning som för övrigt går helt i trä eller kanske en annan avvikande färg.Tillbehörsbilden är hämtad från Ballingslövs hemsida.

Små men smarta lösningar som underlättar vardagen i köket. Praktiska och överskådliga kryddförvaringar, rejäl hylla för drickbacken, hushållsvågen inbyggd direkt i din bänkskiva och mycket, mycket mer. Till och med utrymmet under skåpen har tagits tillvara och blir ett utmärkt förvaringsutrymme.

Köksö med inbyggt avställningsskydd, från Kungsäterkök.

De små metallkulorna som ser ut att vara utrullade på bänkskivan är i själva verket fastmonterade och fungerar som en avställningsyta för varma kastruller och grytor. Dekorativt och praktiskt på samma gång. 

För er som har köksinredningar med svåråtkomliga ytor och skåp har kökstillverkarna löst det enkelt genom att bygga in en trappstege direkt i en av sockellådorna. Helt osynlig när den inte används men ändå så nära och enkel att använda när den behövs. Även tekniska lösningar i köket som här med dolda kontakter som enkelt trycks upp ur bänkskivan vid behov.

Dolda kontakter i bänkskivan i ett Smedstorpskök

Det absolut mest tillverkade och säkert också mest efterfrågade är nog ändå olika förvaringslösningar. Man vill få plats med mycket utan att det syns. Man vill ha ordning och reda utan att det för den skull blir överarbetat och svårhanterligt. Hörnskåp tycks ha varit en besvärlig yta i köket under alla tider men nu äntligen kommer den ena efter den andra innovativa lösningen för att kunna nå, och även se, allt du har i ditt skåp.

Bilden är hämtad från Smedstorps hemsida.

Karuseller och utdragslådor i mängder av varianter finns idag på marknaden och även lådor med den speciella V-formen finns för dagens hörnskåp. Detta skåp har en unik rymd och det är fantastisk att se alla dessa smarta lösningar på marknaden.

 

 

Redaktionen tipsar

  Det skall synas att det bor människor i huset Bara för ett 10-tal år sedan var trenden avskalad och opersonlig. Det skulle alltid se...
  Står du i startgroparna och ska byta ut kök och göra om det till det där Drömköket du alltid velat ha? Ett vackert, fräscht och modernt...
ANNONS från Härjedalskök När ni började drömma om nytt kök, vilka vad drömmarna? - Vi har alltid velat ha ett hus med ett öppet och...

Annonser

Utvalda varumärken

Vi har ett av marknadens bredaste och mest flexibla sortiment oavsett vilket hem du än har.
Välkommen till en värld av bänkskivor! Skräddarsydda bänkskivor är vår specialitet.
Sedan mer än fyrtio år designar, tillverkar och säljer Markslöjd belysning för hemmet
Vi låter alla som registrerar sina produkter online inom två veckor från köp prova dem hemma i 100 dagar.