Köket i centrum

Vad skall man med ett separat kök och vardagsrum till, när man kan ha ett stort och härligt allrum med plats för både umgänge, mat, fika och läxor? Det ultimata allrummet som alla får plats i har blivit högsta prioritet hos de flesta som går i ombyggnadstankar.

Kök från Smedstorp modellen heter Flyinge

Allt eftersom den yttre världen kommer närmare med sina hot och hemska händelser ökar ständigt viljan att trygga den inre världen. Vi försöker skapa en trygg och säker plats där vi kan få känna oss lite mindre sårbara och åtkomliga. Vi vill kunna koppla bort den yttre världen för en stund och bara umgås med dem som är viktiga för oss. Denna ständigt växande önskan driver fram mängder av fantastiska och personliga planlösningar för det nya kökslivet.

Smedstorps kök Fredriksdal 

Stora öppna ytor med lösningar som är anpassade efter familjen ifråga. Idag kan man nästan presentera vilken tokig önskan som helst för en köksbyggare och du ska se att han hjälper dig att uppfylla dina behov. Man ser fortfarande mycket köksöar på marknaden och ofta kombineras de med någon typ av matplats. Kanske en upphöjd bardisk i ytterkanten på köksön där man kan sitta och göra läxor eller ta sin morgonfika. Även formerna på köksöarna börjar att variera allt mer. En välvd eller åttakantig ö känns både nytt och trendigt. Även formerna i själva köksinredningarna har fått lite mjukare linjer.

Smart kök från Smedstorp, modell Glimminge

 

Rundade hörn, spis & häll som är lite utbyggd eller en hel inredning som inte har ett enda kantigt hörn. Idag går det nästan att hitta precis allt man kan tänka sig inom köksinredningar och bara din egen fantasi sätter gränser för hur man kan ha det. 

Hittar du ändå ingenting som stämmer överens med dina drömmar så kan du göra en skiss och sedan förhöra dig hos flera olika kökstillverkare för att få råd och prisförslag. 

Botanisera gärna bland tillverkarnas hemsidor och titta lite extra i deras bildgallerier - du hittar dem i vår utställning - Köksinredningar här på Köksportalen. Där finns mängder av olika kombinationer på snygga kökslösningar.

 

 

Redaktionen tipsar

Hur skall ditt drömkök se ut? När vårsolen börjar värma och vintern släpper taget börjar många fundera på att göra om hemma. Det finns...
Att välja köksfläkt har blivit mycket roligare och det finns massor med snygga modeller...
  Står du i startgroparna och ska byta ut kök och göra om det till det där Drömköket du alltid velat ha? Ett vackert, fräscht och modernt...

Annonser

Utvalda varumärken

Vi har ett av marknadens bredaste och mest flexibla sortiment oavsett vilket hem du än har.
Låt dig inspireras av våra köksserier och hitta din stil.
Det viktigaste materialet i våra kök är kunskap. Vedum ett personligt och tryggt val.
- Lägenhet, villa, funkis, herrgård eller sekelskifteshus; vi skräddarsyr ditt kök