Unna dig själv en mysig stund

 

Vem gillar inte ljudet av en sprakande brasa? 

Mysfaktorn är inte en del av ett matematiskt begrepp som beskriver hur man räknar ut den ultimata trivselnivån i vårt hem men det skulle mycket väl kunnat vara det. De allra flesta av oss associerar trivsel och mysig stämning med en öppen brasa där värmen från lågorna sprider sig i hela rummet för att inte tala om dofterna och ljudet som också hör till.

Tyvärr är det långt ifrån alla av oss som äger en eller ens har möjlighet att installera en braskamin, öppen spis eller annan läcker eldstad i vårt hem.Kanske är du en av de lyckliga som redan har en eldstad och har upptäckt den fantastiska mysfaktorn som den faktiskt skapar och nu kanske du önskar en liknande upplevelse av trivsel och ombonad hemmakänsla i fler av rummen i din bostad, för man blir beroende så är det bara.

Skorstensfri kamin från Fireline 

Äntligen finns det ett alternativ för alla oss. Ett alternativ som ger ögat samma härliga tillfredställelse av att titta på lågorna som fladdrar men med en betydligt enklare installation än en riktig eldstad. De konstgjorda brasorna finns i en mängd olika utföranden och kan, i princip installeras i vilket rum som helst. De behöver ingen skorsten då de eldas med bioetanol i flytande eller geléform. Detta ger dig fantastiska möjligheter att ha en skortsensfri kamin både i sovrummet, badrummet och förstås i köket. 

Tänk att ta ett varmt härligt bad till ljuset från lågorna av en vacker dekorationsspis mitt i badrummet. Valmöjligheterna med den här typen av eldar är i princip oändlig och det finns allt ifrån små nätta bänk- och väggvarianter till stora, tunga golvmodeller som faktiskt liknar en riktig gammaldags öppen spis. Med denna enorma marknad av skorstensfria kaminer, dekorationseldar och bioetanolbrasor har det som tidigare var en omöjlighet, blivit möjligt.

På Energiportalen kan du läsa fler artiklar om skorstenfria eldstäder och även hitta tillverkare och återförsäljare av dessa.

 

Redaktionen tipsar

För bara ett tiotal år sedan fanns fortfarande idén om ett enfärgat kök, fast förankrad. Det skulle vara enhetligt och neutralt, helst med...
Med rätt temperatur på vinet och ständig tillgång på is blir stunderna i köket både enklare och godare. Visst kan det låta som att både...
  De strama linjerna fortsätter. Mängder av raka, breda hyllor och lådor med mer eller mindre blanka ytor. Det syns fortfarande många...

Annonser