Förvaring för grovköket

Tänk vilken lyx att kunna stå och plantera om blommor och göra andra arrangemang i en egen liten vrå.

 

Att kunna ha ytterkläder, handdukar, tyger och gardiner i tvättstugan är för många mycket önskvärt. Med öppna korgar får du en bra överblick och ett väl fungerande grovkök.

Krokar för att få lite extra hängmöjligheter och lådor för saker man inte vill ha synligt kan också vara en bra ide. Förvaringsytorna i grovköket är perfekta för rengöringsmedel, diskhanddukar och annat städmaterial samt allt annat som du inte använder så frekvent i det vanliga köket. Det kan vara sådant som extra porslin, dukar, servetter och ljus.

Likaså passar det jättebra att förvara alla instruktionsböcker till alla köksmaskiner just i grovköket. Man vill ju ha dem nära och lättillgängliga men man tycker ofta att de tar allt för stor plats för att rymmas i kökets ordinarie förvaringsutrymmen.

I ett grovkök kan det ofta också bli tal om att torka våta saker, så någon form av torkställning kommer väl till pass. Antingen en väggmonterad enkel torkställning som du kan fälla ut när du behöver den eller, ännu enklare, några linor från vägg till vägg, som ändå ger dig en bra hängyta.

En stor och rymlig garderob är heller inte dumt att ha. Kanske för regnkläder, stövlar, extra vantar och mössor. Hur du väljer att planera din förvaring i grovköket är helt upp till dig men se till att du utnyttjar ytan på ett bra sätt och låt det hellre vara lite för mycket avlastningsmöjligheter, än för lite.

Här på Köksportalen har vi en hel utställning om grovköket, där du kan se flera leverantörer som har bra produkter för grovkök. Där kan du klicka dig in på deras hemsidor och läsa mer om deras produkter. När du sedan vill handla hittar du lika lätt info om din närmaste återförsäljare, på samma hemsidor.

 

Redaktionen tipsar

Vad skall man med ett separat kök och vardagsrum till, när man kan ha ett stort och härligt allrum med plats för både umgänge, mat, fika...
Snart är det dags att förbereda den långa, sköna hösten i köket. Med hjälp utav ett antal härliga höstfärger kan du skapa en skön stämning...
Olika spishällar har olika fördelar, vilken som är bäst för dig beror på vad du värdesätter.  Om du skall bygga ett nytt hus eller renovera...

Annonser

Utvalda varumärken

Tvättmaskiner och torktumlare med Mieles skontrumma tvättar och torkar skonsammast.
Hos Skånska Byggvaror hittar du prisvärda förvaringslösningar. Fraktfritt Sverige
En vacker tvättbänk i många varianter med en rad praktiska detaljer
Låt framtiden flytta in – och låt dig imponeras av i-Dos, automatisk dosering av flytande tvättmedel.