Inspiration till köket

Tanken på ett nytt kök har väckts. Någonstans under något samtal såddes det där lilla fröet som i dagligt tal kallas för idé. En idé och en dröm om ett nytt kök har börjat gro och nu gäller det bara att göra allt på rätt sätt och i tur och ordning.

För att en idé skall kunna växa till en plan som i sin tur skall kunna genomföras krävs en hel del förarbete. Precis som att båtturen blir mer behaglig om vi planerar den väl. Vi packar även matsäcken, fyller på bensin och har en idé om vart vi skall åka, kommer även ett kök att kräva ett stort mått av planering för att gå i lås.

I denna del av Köksguiden kommer vi att försöka ge dig tips på var och hur du skall finna inspiration och lust för att ro ett helt ”köksprojekt” i hamn.

För att du skall kunna veta vad du själv vill ha för typ av kök måste du först försöka ta reda på vad för typer av kök det finns att välja bland. Många har säkert sett något snyggt hos någon bekant och vet ungefär vad man söker. Samtidigt som andra har helt öppna sinnen och är beredda att verkligen starta från noll.

Du kan bli inspirerad av de ledande kökstillverkarnas köksinredningar och hitta din stil. Ett annat utmärkt sätt att hitta inspiration av snygga bildidéer är att besöka vårt fotogalleri och att där klicka dig vidare bland de olika köksstilarna. Du kommer exempelvis att kunna titta på vita kök, trä kök, laminat kök, målade kök och trendiga kök.

Ett annat sätt att få inspiration till ditt nya kök är att läsa några av våra artiklar. På Kökstrender finns massor av inspirerande texter som är gjorda för att skapa lust och längtan efter ett nytt kök.

Heta Kökstrender är ett exempel på en inspirerande text som handlar om vad som händer i den nya tidens kök. Därifrån kan du sedan läsa vidare bland rubriker som lockar dig och på så vis fylla på dina egna idéer om ditt drömkök.

Ofta slutar det med att man plockar godbitar från olika typer av kök och sätter ihop till sin alldeles egna mix, som fyller just min familjs behov och önskningar.

 

Redaktionen tipsar

För den som inte är händig ett enda dugg startar nu ett detektivarbete utan motstycke. I väntan på kökssnickaren blev det dags att börja...
  Står du i startgroparna och ska byta ut kök och göra om det till det där Drömköket du alltid velat ha? Ett vackert, fräscht och modernt...
När Eriksgården förnyade sin hotellrestaurang tog man hjälp av  en duktig, lokal producent i Funäsdalen. Ett lyckat samarbete mellan...

Annonser