Inspiration till köket

Tanken på ett nytt kök har väckts. Någonstans under något samtal såddes det där lilla fröet som i dagligt tal kallas för idé. En idé och en dröm om ett nytt kök har börjat gro och nu gäller det bara att göra allt på rätt sätt och i tur och ordning.

För att en idé skall kunna växa till en plan som i sin tur skall kunna genomföras krävs en hel del förarbete. Precis som att båtturen blir mer behaglig om vi planerar den väl. Vi packar även matsäcken, fyller på bensin och har en idé om vart vi skall åka, kommer även ett kök att kräva ett stort mått av planering för att gå i lås.

I denna del av Köksguiden kommer vi att försöka ge dig tips på var och hur du skall finna inspiration och lust för att ro ett helt ”köksprojekt” i hamn.

För att du skall kunna veta vad du själv vill ha för typ av kök måste du först försöka ta reda på vad för typer av kök det finns att välja bland. Många har säkert sett något snyggt hos någon bekant och vet ungefär vad man söker. Samtidigt som andra har helt öppna sinnen och är beredda att verkligen starta från noll.

Du kan bli inspirerad av de ledande kökstillverkarnas köksinredningar och hitta din stil. Ett annat utmärkt sätt att hitta inspiration av snygga bildidéer är att besöka vårt fotogalleri och att där klicka dig vidare bland de olika köksstilarna. Du kommer exempelvis att kunna titta på vita kök, trä kök, laminat kök, målade kök och trendiga kök.

Ett annat sätt att få inspiration till ditt nya kök är att läsa några av våra artiklar. På Kökstrender finns massor av inspirerande texter som är gjorda för att skapa lust och längtan efter ett nytt kök.

Heta Kökstrender är ett exempel på en inspirerande text som handlar om vad som händer i den nya tidens kök. Därifrån kan du sedan läsa vidare bland rubriker som lockar dig och på så vis fylla på dina egna idéer om ditt drömkök.

Ofta slutar det med att man plockar godbitar från olika typer av kök och sätter ihop till sin alldeles egna mix, som fyller just min familjs behov och önskningar.

 

Redaktionen tipsar

Så var det då äntligen dags! Snickarna hade ringt och bokat tid och de gamla skåpens dagar, ja till och med timmar, var räknade. När vi kom...
Den som går i kakeltankar idag skall snart upptäcka att det finns obegränsat med, mer eller mindre, iögonfallande varianter att välja bland...
IXINA KÖK ETABLERAR SIG I SVERIGE MED START I MALMÖ På handelsområdet Svågertorp i Malmö har kökskedjan Ixina under vintern slagit upp...

Annonser