Diskho som knutpunkt i köket.

 

Står du i startgroparna och ska byta ut kök och göra om det till det där Drömköket du alltid velat ha? Ett vackert, fräscht och modernt kök i all ära men har du någon gång funderat på vart i köket man är flest gånger? Köksbordet? Kylen? Spisen?

Faktum är att området kring köksvasken är den mest besökta platsen i köket. Vatten som föda, rengöring och matlagningsingrediens gör att vi tillbringar kortare eller längre tid vid kökshon och den blir till ett viktigt ”verktyg”.

När man står i valet och planeringen av det nya köket bör tanken på diskbänken med ho vara en central del. Vilka praktiska behov har du? Är du singel eller storfamilj ställs säkert lite olika krav på den diskbänk du står i kast med att skaffa. Även hur ofta eller hur du diskar har betydelse, likaså om du hanterar mycket kött, fisk eller är bakfantast. 

När du kartlagt ditt köksbeteende är det då dags att fundera på det omgivande bänkmaterialet. Olika material både tål vatten och andra vätskor mer eller mindre bra, så valet av bänkskiva är även det utifrån dig som användare.

STALA har ett brett sortiment av diskbänkar med en eller flera hoar, så valmöjligheter finns -  även att rita och måttanpassa till ditt specifika kök.

Rostfritt stål är ett förmånligt alternativ om man jämför med trä eller sten. Stalas bänkar har vask och i bland också urtag för häll som sparar både tid och kostnader jämfört med andra material.

Ja, jag är en gormet!

Hela familjen har ett stort intresse för matlagning, bakning och värnar om att ha det rent, snyggt och lättskött runt sig.

En robust diskho med nära placering till spisen passar utmärkt för någon som gillar att laga mat. Att ofta diska för hand tex stora plåtar och bunkar, kräver också ett hållbart rustikt material som tål både värme, stötar och stänk.

Hur behåller jag den rostfria diskbänken ren och fräsch?

Innan första användningen – Rengör med ett basiskt rengöringsmedel (pH mer än 8)
Skölj noggrant och torka med en handduk.

Torka alltid bort fläckar med mjuk handduk, trasa eller svamp efter du avslutat arbetet.
Svåra fläckar kan avlägsnas med ett rengöringsmedel i gelform (tex Jif, Universal Stone)

Låt det verka i 15 min och rengör med mjuk trasa eller mirakelsvamp, skölj noga och torka av.

Använd INTE sura kökstvålar med citronsyra i (pH under6) kan skada den rostfria ytan och
stålull och skurpulver repar ytan så använd dem inte!

Redaktionen tipsar

Med dagens öppna planlösningar får matgruppen allt mer fokus. Tidigare kallade vi det för köksbord och det var just precis vad det var. Ett...
Här kommer en berättelse, i flera delar, från det verkliga livet mitt under ett efterlängtat köksbyte. Redan när vi flyttade in i vårt hus...
Att äga ett hus från 30 – talet för med sig en del plikter. Man vill behålla den gamla känslan samtidigt som man vill ha ett funktionellt...

Annonser