En försmak av våren

 

De strama linjerna fortsätter. Mängder av raka, breda hyllor och lådor med mer eller mindre blanka ytor.

Det syns fortfarande många varianter på köksöar som både står fritt på golvet eller placeras i direkt anslutning till de övriga köksbänkarna. Även skåp och lådor med frostade glasluckor är något som återkommer hos flera tillverkare. Med belysning inuti skåpet ger denna typ av lucka ett nytt och fräckt intryck. Alternativa belysningslösningar i form av spotlights i ramper och i taken ger en skön känsla i köken.

Belysningsbilderna är hämtade från Ballingslövs hemsida

För den som är rädd att de nya strama linjerna i de nya trendköken ska kännas allt för opersonligt och stelt finns det en hel del små tips att ta hjälp av, i strävan mot en snygg balans mellan strama linjer och varm ombonad. Väljer du exempelvis ett helvitt kök kan du med fördel addera till en eller flera detaljer i massivt trä.

Köket kommer från Ballingslöv och heter Meny

En tjock härlig bänkskiva i valnöt eller ek, kan ge en härlig brytning mot det strama vita. Även ett härligt trägolv i kombination med ett blankt, vitt kök kan ge köket en varmare och mer ombonad känsla. Vilken färg man än väljer, svart, brunt eller kanske rostfritt kök så är det mycket effektfullt att välja en accentfärg som matchar bra mot kökets färg. Denna accentfärg kan du sedan använda på gardiner, dukar, ljus, servetter, krukor mm. För den som vågar leka med färger på ett mer beständigt sätt kan ett kakel över diskbänken i en accentfärg bli en mycket fräck detalj.

Köket kommer från HTH

Rött är en vågad och iögonfallande accentfärg men även lugnare färger som isblått, lime och lila är exempel på färger som passar utmärkt att använda som accentfärg. Glöm inte bort att det är ni, nya köksägare som skall känna er hemma i köket. Stilen och färgerna ska avspegla eran stil och smak och känslan ni får när ni kliver in i ert nya kök ska vara en känsla av lust och välbefinnande.

Köket kommer från Lundins kök och heter Loboalu

Här ska man trivas och känna sig hemma både en regnig måndagsmorgon, på väg till jobbet och en festlig fredag med vännerna runt middagsbordet.

 

Redaktionen tipsar

  Till sist landade luckor, utdragslådor med dämpande stängning, vitrinskåp och vinhylla på ett, för oss, överkomligt pris och vi slog till...
Med inbyggda vitvaror i köket skapar du extra plats och en stilren känsla.  Idag finns de flesta vitvaror som inbyggnadsprodukter och du...
  Inköpet av nya vitvaror till ditt kök är en stor kostnad i budgeten. Det blir en investering som du ska vara nöjd med i många år framöver...

Annonser

Utvalda varumärken

Välkommen till en värld av bänkskivor! Skräddarsydda bänkskivor är vår specialitet.
Sedan mer än fyrtio år designar, tillverkar och säljer Markslöjd belysning för hemmet
Natursten passar i vilket rum som helst. Vi är en rikstäckande kedja med 12 aktörer.
BetongDesign skapar unika och skräddarsydda bänkskivor i betong.