Ett höstlikt kök

Snart är det dags att förbereda den långa, sköna hösten i köket.

Med hjälp utav ett antal härliga höstfärger kan du skapa en skön stämning och ett riktigt mysigt kök. Det gäller bara att välja ut den eller de färger du gillar bäst sen är det bara att dra igång. Ett höstinspirerat kök kan exempelvis bli till genom ett luckbyte, några nya mattor och gardiner eller ett färgglatt stänkskydd ovanför din diskbänk. Det är dina behov och din lust som styr och genom dina val sätter du nivån på hur mycket arbete som kommer att krävas.

Kährs rustika ekgolv Unico. 

Det är ett stort fokus på köksgolv just nu och de rustika, lite råa trägolven har blivit otroligt populära. Med sin iögonfallande ådring, kvistar och färgskiftningar blir de till ett konstverk i sig och köket får precis den där tuffa, lite slitna stilen som är så otroligt populär just nu. Har man lust till ett lite större köksprojekt i höst så kan ett nytt golv vara det som sätter pricken över i:et.

När man studerar höstens färger så hittar man snart några läckerbitar som snabbt blir till favoriter. Med hjälp av den färg du bestämmer dig för, så skapar du ditt eget, personligt färginspirerade kök. Kanske skaffar du några nya krukor eller handdukar i din favoritfärg och vips börjar höstköket ta form. Levande ljus är ju en stämningshöjande detalj och på hösten, när mörkret faller tidigt, gör sig levande ljus extra bra. Varför inte en hel bricka fylld med olika nyanser av din favoritfärg, i stearinljus.

Tapet i design Suzani, hittar du på inreda.com 

Naturligtvis finns det inget som säger att du måste välja en av höstens modefärger när du skall inreda köket för hösten men många av färgerna är just framtagna för att de passar fint med varandra och att de just är höstlika, vilket är precis vad vi vill åstadkomma – ett höstlikt kök. Här är en av höstens trendfärger, som är en läckert, stark cerise färg som använts för att göra en läcker fondtapet. En vägg i köket med den här tapeten och höstlyckan är gjord. De skålar som står matchade framför tapeten är ännu två färger ur höstens färgkarta. En läcker blågrön färg tillsammans med den limegröna färgen, passar perfekt tillsammans och dessutom jättebra tillsammans med den cerise färgen.

Lila AGA spis för läckra kök

Är du lite mer dramatiskt lagd så kanske den här hösten är den perfekta tidpunkten att byta spis och varför inte då till en gasspis och varför inte också i höstens läckert lila!? AGA har utöver denna gasspis i läckert lila även flera andra färgade gasspisar. Allt för att kunna matcha upp ditt kök och göra det garanterat personligt.

Höstlik orange bänkskiva i kvarts från Silestone

Bänkskivor är en annan sak som kan behöva bytas någon gång. De moderna bänkskivorna i naturlig kvarts finns i mängder med olika färger och mönster och är dessutom både porfria och reptåliga, vilket gör att de är en hygienisk och lättskött produkt. Här visar Silestone ® upp sin nya läckra kvartsbänkskiva Orange Cool, som också är en härlig höstfärg. Har du dessutom en köksinredning i en mörkare ton, exempelvis brun eller mörkgrå så kommer orange att bli färgklicken i ditt kök i höst.

Färgglada handtag för ett gladare kök

En annan, lite enklare detalj, som du lätt förändrar själv är handtagen på dina köksskåp. En helvit köksinredning blir till en läcker smällkaramell bara genom att få cerise handtag på alla skåp. Har du sedan några läckra ljuslyktor i samma cerise så är saken klar. Här är det Härjedalskök som visar hur det kan se ut och i denna kollektion finns det gott om läckra färger, så som gult, limegrönt och gråblått också – allt för att kunna tillmötesgå allas våra olika tycken och smaker.

 

Redaktionen tipsar

  Till sist landade luckor, utdragslådor med dämpande stängning, vitrinskåp och vinhylla på ett, för oss, överkomligt pris och vi slog till...
Några tips och fakta om köksfläktar innan du bestämmer dig. Vid första anblicken är det en rent visuell upplevelse. Du ser en viss...
Så var det då äntligen dags! Snickarna hade ringt och bokat tid och de gamla skåpens dagar, ja till och med timmar, var räknade. När vi kom...

Annonser