Så bevarar du din bänkskiva

 

 Den bänkskiva du väljer till ditt kök ska hålla lika länge som resten av köket. Här följer några bra tips som får bänken att leva länge.

Naturmaterial som trä och sten är långlivade och blir nästan bara finare med åren. Bland bänkskivor i sten är granit den mest tåliga. Kalksten och marmor är porösare och därför känsligare för fläckar från citronsaft, vin och andra sura ämnen som används i köket. En regelbunden inoljning av både sten – och träskivor är ett måste för att bänkskivan skall behålla sin tålighet och lyster.

Bänkskiva i sten från Tulikivi

 Väljer man en bänkskiva i laminat är ett bra tips att man kantar den med rostfritt stål för att slippa onödigt slitage. Trä – och rostfria bänkskivor bör kombineras med någon form av grytgaller, bredvid spisen, att ställa varma kastruller på. Rostfria bänkar kan bli buckliga och tråkiga av stark hetta.

Bänkskivan kommer från LG Kollection och är av 60 mm. valnöt

En annan uppstickare bland bänkskivorna är de helt porfria och skarvlösa kompositmaterialen. Denna typ av skiva är i princip underhållsfri och kan fås i alla tänkbara färger och utseenden.

Bänkskiva i kvartsmaterial, från Silestone

 

Redaktionen tipsar

  Förnya ditt kök med en köksrenovering.  Nu är våren äntligen här och solen har börjat värma upp oss igen. Knopparna har börjat slå ut, de...
Utvecklingskurvan för dagens diskbänkar går stadigt uppåt. Från att ha sett likadan ut i varje hem, rostfri, stålgrå och ganska sliten har...
Bilden kommer från Åhléns Med bara en vecka kvar till jul är det lätt att julstressen kommer krypande Några av oss är otroligt organiserade...

Annonser