Så bevarar du din bänkskiva

 

 Den bänkskiva du väljer till ditt kök ska hålla lika länge som resten av köket. Här följer några bra tips som får bänken att leva länge.

Naturmaterial som trä och sten är långlivade och blir nästan bara finare med åren. Bland bänkskivor i sten är granit den mest tåliga. Kalksten och marmor är porösare och därför känsligare för fläckar från citronsaft, vin och andra sura ämnen som används i köket. En regelbunden inoljning av både sten – och träskivor är ett måste för att bänkskivan skall behålla sin tålighet och lyster.

Bänkskiva i sten från Tulikivi

 Väljer man en bänkskiva i laminat är ett bra tips att man kantar den med rostfritt stål för att slippa onödigt slitage. Trä – och rostfria bänkskivor bör kombineras med någon form av grytgaller, bredvid spisen, att ställa varma kastruller på. Rostfria bänkar kan bli buckliga och tråkiga av stark hetta.

Bänkskivan kommer från LG Kollection och är av 60 mm. valnöt

En annan uppstickare bland bänkskivorna är de helt porfria och skarvlösa kompositmaterialen. Denna typ av skiva är i princip underhållsfri och kan fås i alla tänkbara färger och utseenden.

Läs gärna mer om vård och skötsel av bänkskivor hos de ledande bänkskivetillverkarna.

Bänkskiva i kvartsmaterial, från Silestone

 

Redaktionen tipsar

  Vem gillar inte ljudet av en sprakande brasa?  Mysfaktorn är inte en del av ett matematiskt begrepp som beskriver hur man räknar ut den...
Några tips och fakta om köksfläktar innan du bestämmer dig. Vid första anblicken är det en rent visuell upplevelse. Du ser en viss...
Stiltje och väntan har präglat den sista månaden. För er som med förväntansfullt intresse har längtat efter nästa del i berättelsen...

Annonser

Utvalda varumärken

Välkommen till en värld av bänkskivor! Skräddarsydda bänkskivor är vår specialitet.
Natursten passar i vilket rum som helst. Vi är en rikstäckande kedja med 12 aktörer.
BetongDesign skapar unika och skräddarsydda bänkskivor i betong.
Köksbänkskivor i granit