Berörningsfri blandare

Underlätta vardagen med en beröringsfri blandare

Steel Seven - Köksblandare i rostfritt stål. Klassisk modell med enkel och ren design (Finns med eller utan diskmaskinsavstängning).

Tänk dig att du precis har bakat eller lagat mat och ska tvätta händerna. Du tar tag i handtaget på din kran och det blir lika smutsigt där som på dina händer. Nu slipper du de problemen.

Med en berörningsfri blandare behöver du bara föra dina händer framför kranens sensoröga så sätts den automatiskt igång. Vattnet rinner en bestämd tid och du hinner tvätta av dina händer, sedan stängs den av. Du behöver alltså inte heller oroa dig för att du går ifrån en rinnande kran eftersom den har en automatisk avstängning. Du kontrollerar vilken temperatur du vill ha med en liten ratt som sitter under din diskbänk. Kranen har inget speciellt utseende utan ser ut som vilken kran som helst och installeras på samma sätt som vanliga kökskranar.

Du kan välja på att ha en nätansluten eller batteridriven blandare. Köpcentrum och andra offentliga byggnader har oftast en nätansluten kran. Om du bor i eget hus där det kan förekomma sådant som exempelvis strömavbrott kan det vara lämpligast att ha en batteridriven  beröringsfri blandare. Batteriet behöver bytas ut med jämna mellanrum och det är viktigt att man har koll på när det börjar bli dags, för att slippa bli vattenlös utan förvarning.

I kök används ofta en beröringsfri blandare som komplement till den stora blandaren. Den beröringsfria blandaren är i huvudsak tänkt som en kran för handhygien, just för att slippa ta i reglagen till huvudblandaren med smutsiga händer. En beröringsfri blandare har en förinställd temperatur och alltså inte så funktionell som en reglerbar blandare. I köket behöver du ju ofta kunna växla mellan iskallt och kokhett vatten och behöver därför ha dessa möjligheterna i din köksblandare.

 

Redaktionen tipsar

Att planera nytt kök innebär stora och viktiga beslut Idag har vårt kök blivit den viktigaste platsen i hela huset och vi använder köket...
IXINA KÖK ETABLERAR SIG I SVERIGE MED START I MALMÖ På handelsområdet Svågertorp i Malmö har kökskedjan Ixina under vintern slagit upp...
Även om man egentligen har lust att göra om hela köket så skall man veta att man kommer ganska långt bara på att byta ut sitt kakel...

Annonser