Färg och form i köket

Lek med färg och form

 

När du väl har fått dina vitvaror på plats, dina skåp och köksbänkar är installerade och köket börjar kännas färdigt så tar en helt annan process vid. Nu börjar arbetet med att sätta din personliga prägel på köket. Genom att kombinera din köksinredning med rätt färger och former kommer du att kunna skapa otroliga effekter och sammanhang som blir till just så du vill ha det, en bra köksmiljö.

I denna del av köksguiden skall vi försöka ge dig flera bra tips på hur du kan sätta din personliga prägel på ditt kök. All lös inredning, så som lampor, bord, stolar, gardiner och andra köksdekorationer blir tillsammans med din valda köksinredning till just er, personliga köksmiljö. Naturligtvis finns inget rätt eller fel vad det gäller färg och form i köket.

Däremot kan det kännas naturligt och passande att välja en ljusare gardin, ljusa dynor på köksstolarna och krukor i samma ljusa ton till ett för övrigt mörkt kök. Likaså blir ett vitt, högblankt kök mer balanserat och varmt i sin framtoning om du väljer att kombinera det med en varm, fyllig ton på all din lösa inredning.

Köket kommer från Lundins kök och heter Tradition Pärlspont

Det allra bästa med köksinredning i köket är ju att den inte behöver vara beständig. Väljer du att byta stil och färg på all din lösa köksinredning kan du få en helt ny känsla i precis samma kök. Ett sätt att få en snygg harmoni med hjälp av färg och form är att välja ett tema till ditt kök.

En lantlig köksinredning kan exempelvis passa förträffligt med Herrgårdstema samtidigt som ett rött, högblankt kök skulle bli fantastiskt effektfullt med ett Asientema.

Många tidningar har vackra bildreportage där de har klippt ihop olika material och inredningsprylar som passar väl med varandra. Guld & glitter, Futuristiskt, Gammaldags eller Havstema är bara några av idéerna som kan leda fram till otroliga skapelser och sammanhang i våra kök.

Vill du läsa mer om färg och form i köket är du välkommen att läsa några av våra artiklar, på Köksportalen. Likaså har Kökstrend sidan flera bra artiklar i detta ämne. Här följer några exempel på det:

¤ Glitter & glamour    ¤ Vågat i köket     ¤ Färger i köket

 

Redaktionen tipsar

Ett extremt matchat 70-tals kök som faktiskt vittnar om att det inte är så gammalmodigt som man kanske trott. Köksön var uppfunnen redan då...
  Den största trenden just nu är det aktiva miljötänkandet. En ökad miljömedvetenhet och ekologiskt tänkande har gjort att varje...
Efter några timmar på höstens inredningsmässa inser man att det inte bara är en specifik trend som råder... Den första bilden vi visar...

Annonser