Trendiga köksblandare

 

Den största trenden just nu är det aktiva miljötänkandet.

En ökad miljömedvetenhet och ekologiskt tänkande har gjort att varje krantillverkare med självaktning tillverkar blandare som är bra för vår miljö. Dom kallar sina serier för namn som  Eco-smart eller Eco-safe och bygger upp sina kampanjer på vattnets enorma värde och vår svåra livsuppgift att hushålla med det vatten som finns på jorden och se till att det räcker så länge som möjligt.

              Bilden är hämtad från FM Mattsson´s hemsida

Reklamkampanj eller inte, så är tänkandet och medvetenheten väldigt positiv. Ingen krantillverkare vill sälja blandare som är oekonomiska och slösar på mycket vatten. I slutändan så gynnar det oss konsumenter och våra plånböcker men också, i det större perspektivet, gynnar det vår miljö och den värld vi lever i.

Bilden är hämtad från Hansgrohe´s hemsida

Med nya tekniska lösningar kan man idag tillverka kranar som spar massor av vatten och energi åt hushållen. Det kan vara med speciella munstycken som blandar ut vattnet med luft men det kan också vara energibesparingar i form av att kranen alltid startar i kallt läge dvs. att även om du startar kranen i ett mellanläge på tempreglaget, så kommer det alltid kallt vatten ur kranen.

                        Bilden är hämtad från Mora Armatur´s hemsida

Trots en enorm fokus på miljövänligheten är det ingen som glömmer bort det estetiska. Dagens moderna kranar är mycket väldesignade och behagliga även för ögonen. Här syns Mora Armaturs senaste konstverk, Mora styxx, i en super snygg design. Med ett enkelt enhandsgrepp kan du justera temperaturen, vattentrycket och strålbilden, i ett och samma reglage. Den trendiga LED-belysningen som indikerar värmenivån på vattnet i kranen gör också sitt till för att förstärka känslan av nytänkande och design.

       BIlden är hämtad från Badex hemsida. Modellen heter Adams och finns i en mängd utföranden.

Idag går det t.o.m. att få tag i ekonomiska och vattensnåla kranar som ändå har den gamla stilen. I ett traditionellt lantkök vill man naturligtvis vara lika miljömedveten som i ett rostfritt hi-tech kök och en kran i den här stilen upplevs säkert mera passande till den stora porslinshon i lantköket än en restauranginspirerad handduschkran.

            Bilden är hämtad från Blanco´s hemsida. Modellen heter Pylos och kan får i flera utföranden.

Vilken stil på kran man än vill ha så kan man vara säker på att det finns vattensnåla och miljövänliga alternativ i alla stilar. Här syns en kran i silgranit-look som med sin matta, svarta yta matchar resten av diskbänken perfekt. Att den sen är energisnål gör ju bara saken än bättre.

För att titta närmare på fler utställare inom området köksblandare så besöker du vår utställning - Köksblandare här på Köksportalen.

 

Redaktionen tipsar

För bara ett tiotal år sedan fanns fortfarande idén om ett enfärgat kök, fast förankrad. Det skulle vara enhetligt och neutralt, helst med...
Att välja köksfläkt har blivit mycket roligare och det finns massor med snygga modeller...
Utvecklingskurvan för dagens diskbänkar går stadigt uppåt. Från att ha sett likadan ut i varje hem, rostfri, stålgrå och ganska sliten har...

Annonser

Utvalda varumärken

FM Mattsson 9000E med EcoSafe - för en bättre miljö och minskade kostnader.
En modern köksblandare som fungerar felfritt - ett måste!
Primy tillverkar designade rostfria blandare för både kök och badrum.
Snygga verktyg för ditt kök – nu med Select-knapp