Att byta köksluckor

Utbytesluckor som förnyar hela köket

 

En romantisk lucka från Härjedalskök - Antikvit.

Den som har en skapligt modern köksinredning redan idag kan dra nytta av den och nöja sig med att bara byta köksluckor. Då dina skåp, lådor och vitvaror sitter där de sitter så får du lite mer begränsade variationsmöjligheter men får också en "ny look" i köket för en mycket billigare penning än vad en hel köksrenovering skulle kosta dig. Är placeringen på dina vitvaror, din köksblandare och din spis bra placerade redan idag så finns det ju ingen anledning att ändra på det bara för att byta utseende i köket.

I sammanhanget måste det också sägas att även om du skulle ha en skåpstomme som har lite annorlunda mått, finns alltid möjligheten att tillverka köksluckor i rätt, passande mått. Tyvärr minskar detta ofta den ekonomiska fördelen med att byta köksluckor, eftersom en specialbeställd lucka har tendensen att bli ganska kostsam.

Oavsett om du väljer utbytesluckor i högblankt vitt, matt svart, rostfri storköks stil eller klassiskt trä, så finns det alltid varianter i form av utbytesluckor. Det man måste veta om när man väljer att bara byta ut köksluckorna är att ju större förändringen är emot det man hade tidigare, ju större är risken att man får sidostycken, kantlister och andra små ställen där den gamla inredningen kommer att fortsätta att vara synlig.

Ta med dig dessa tankar då du tittar på nya köksluckor och diskutera lösningar med din köksmontör. Ett tips är att ha med bilder från köket du vill göra om. Ofta har de tips på lösningar som blir både bra och inte så kostsamma för den som vill hålla nere sin budget.

Varje företag som säljer utbytesluckor har kunniga montörer och ett gott råd är att ta hjälp utav dem, när det gäller att snyggt få de nya luckorna på plats.

Redaktionen tipsar

Snart är det dags att förbereda den långa, sköna hösten i köket. Med hjälp utav ett antal härliga höstfärger kan du skapa en skön stämning...
Olika spishällar har olika fördelar, vilken som är bäst för dig beror på vad du värdesätter.  Om du skall bygga ett nytt hus eller renovera...
1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av...

Annonser