Fläktarnas förvandling

Fläktarnas förvandling i den nya tidens moderna köksliv

Det ställs i dag höga krav på både god luftmiljö och vacker design.
Vi tillbringar mycket tid i köket och bjuder ofta in vänner och bekanta dit. Detta ställer mycket höga krav på luftmiljön och fläkttillverkarna idag är måna om att vi skall kunna njuta av en snygg och effektiv fläkt i köket. Kombinationen av design och funktion är ett måste för att ge köket rättvisa.

Fläkten kommer från Thermex och heter Classic Line Bild: Thermex

Den supermoderna, strikta köksstilen
Kräver en alldeles egen stil på fläkten. En avskalad och stram linje som snyggt smälter samman med köket i likadan stil. Här visar vi ett exempel från Thermex där fläkt och stänkskydd och spishäll blir till en enda härlig enhet i stram, modern stil.

Fläkt från Trepol i glas och borstat stål. fläktarnas förvandling Bild: Trepol

Fläktarna gömdes undan
Tiden då fläktarna gömdes undan bakom en kryddhylla eller ett skåp verkar för evigt vara förbi. Nya fräcka material, som tål att beskådas, har gjort sitt inträde i köken och gett fläktdesignern nya härliga ytor att jobba med. Här syns ett stilrent exempel från Trepol i glas och borstat stål med matchande stänkskydd. En mycket tilltalande modell med en yta som man ofta hittar även bland vitvaror av idag. Läs mer här om köksö.

Takhängdfläkt Space från Kaptensgården fläktarnas förvandling Bild Kaptensgården

Trenden med köksöar
Den stora trenden med köksöar är också någonting som kräver lite nytänkande av fläktbranschen. Plötsligt skall fläkten vara till allmän beskådan, mitt i rummet och från alla håll. Detta har, naturligtvis, tillverkarna löst på en rad utsökta sätt. Här syns ett härligt bevis på fläktarnas förvandling, från Kaptensgården.

vägghängd fläkt Savoy från Tovenco Bild: Tovenco

Hur du än tänker inreda ditt kök och vilken fläkttyp som än attraherar dig allra mest så finns det en viktig ledstjärna att följa. Se till att din fläktkåpa matchar resten av din köksinredning. Det är på så vis du får fram den där härliga helheten i köket som alla strävar efter. Oavsett om du har ett varmt, ombonat träkök eller ett rostfritt lite mer ”sterilt” så gäller alltid samma regel. Följ den och du skall alltid nå ett lyckat resultat.

För att få en översikt av landets ledande fläkttillverkare, gå in på Köksportalens utställning av Kåpor och Fläktar.

 

Redaktionen tipsar

Även om man egentligen har lust att göra om hela köket så skall man veta att man kommer ganska långt bara på att byta ut sitt kakel...
  Den största trenden just nu är det aktiva miljötänkandet. En ökad miljömedvetenhet och ekologiskt tänkande har gjort att varje...
Med dagens öppna planlösningar får matgruppen allt mer fokus. Tidigare kallade vi det för köksbord och det var just precis vad det var. Ett...

Annonser