Fläktarnas förvandling

Fläktarnas förvandling i den nya tidens moderna köksliv

Det ställs i dag höga krav på både god luftmiljö och vacker design. Vi tillbringar mycket tid i köket och bjuder ofta in vänner och bekanta dit. Detta ställer mycket höga krav på luftmiljön och fläkttillverkarna idag är måna om att vi skall kunna njuta av en snygg och effektiv fläkt i köket. Kombinationen av design och funktion är ett måste för att ge köket rättvisa.

Fläkten kommer från Thermex och heter Classic Line Bild: Thermex

Den supermoderna, strikta köksstilen Kräver en alldeles egen stil på fläkten. En avskalad och stram linje som snyggt smälter samman med köket i likadan stil. Här visar vi ett exempel från Thermex där fläkt och stänkskydd och spishäll blir till en enda härlig enhet i stram, modern stil.

Fläkt från Trepol i glas och borstat stål. fläktarnas förvandling Bild: Trepol

Fläktarna gömdes undan Tiden då fläktarna gömdes undan bakom en kryddhylla eller ett skåp verkar för evigt vara förbi. Nya fräcka material, som tål att beskådas, har gjort sitt inträde i köken och gett fläktdesignern nya härliga ytor att jobba med. Här syns ett stilrent exempel från Trepol i glas och borstat stål med matchande stänkskydd. En mycket tilltalande modell med en yta som man ofta hittar även bland vitvaror av idag. Läs mer här om köksö.

Takhängdfläkt Space från Kaptensgården fläktarnas förvandling Bild Kaptensgården

Trenden med köksöar Den stora trenden med köksöar är också någonting som kräver lite nytänkande av fläktbranschen. Plötsligt skall fläkten vara till allmän beskådan, mitt i rummet och från alla håll. Detta har, naturligtvis, tillverkarna löst på en rad utsökta sätt. Här syns ett härligt bevis på fläktarnas förvandling, från Kaptensgården.

vägghängd fläkt Savoy från Tovenco Bild: Tovenco

Hur du än tänker inreda ditt kök och vilken fläkttyp som än attraherar dig allra mest så finns det en viktig ledstjärna att följa. Se till att din fläktkåpa matchar resten av din köksinredning. Det är på så vis du får fram den där härliga helheten i köket som alla strävar efter. Oavsett om du har ett varmt, ombonat träkök eller ett rostfritt lite mer ”sterilt” så gäller alltid samma regel. Följ den och du skall alltid nå ett lyckat resultat. För att få en översikt av landets ledande fläkttillverkare, gå in på Köksportalens utställning av Kåpor och Fläktar.  

köksfläkt 70 cm

Köksfläktar som har bredd 70 cm

Letar du efter köksfläktar 70 cm bredd? På Köksportalen hittar du alltid intressanta artiklar och reportage som handlar om köksfläktar, både fristående och vägghängda. Vill du se bilder på köksfläktar kan du gå till vårt bildgaller i för fläktar eller så går du direkt till sidan där du får allt som handlar om köksfläktar serverat på ett enda bräde..

Tag Title: 
Köksfläkt 70 cm - Allt om köksfläktar och spiskåpor | Köksportalen®

Redaktionen tipsar

Skräddarsydda kök med lite färg i just din stil. Ja det är så man kan sammanfatta Himleköks verksamhet. I deras moderna snickerifabrik...
Hur skall ditt drömkök se ut? När vårsolen börjar värma och vintern släpper taget börjar många fundera på att göra om hemma. Det finns...
Vad skall man med ett separat kök och vardagsrum till, när man kan ha ett stort och härligt allrum med plats för både umgänge, mat, fika...

Annonser

Utvalda varumärken

Sveriges största sortiment av spiskåpor. Thermex tillverkar även special efter önskemål.
Spiskåpor för varje smakriktning och miljö, till det gammaldags eller moderna köket.
Gutmann erbjuder köksfläktar av högsta kvalité och funktion.
Snygga köksfläktar från Ilve