Bänkskivor till köket

Med hjälp av ditt val av bänkskiva kan du skapa olika känslor i köket.

Att skapa vackra kontraster med hjälp av olika material i mixade färger kan vara ett sätt att skapa effekter och kombinationer i köket. Genom att kombinera en vit köksinredning till en bänkskiva i svart färgat kvartsmaterial, kan man precis som Du Pont här har gjort, skapa en fantastiskt vacker kombination och trots att ytorna skiljer sig åt i både lyster och struktur, så känns hela köket massivt och gediget i sin storhet och sitt utseende.

Hårdvaxad svart ekbänkskiva från LG collection

En annan variant för att få vackra effekter med hjälp utav sina bänkskivor är att välja en färg som bryter av resten av köket totalt. Här har LG Collection visat oss att en brunsvart bänkskiva i massivt trä kan bli väldigt vackert tillsammans med en vit köksinredning i ett annars helt vitt inrett kök. I detta exempel är både inredning och bänkskiva i massivt trä och har på det sättet den gemensamma nämnaren men förövrigt skiljer de sig markant. Ett lantligt kök, som detta vita här ovan, passar extra bra just med en bänkskiva i trä. Trä är ett naturligt och hemtrevligt material och ett kök i den gamla stilen, med vitrinskåp, skålade handtag och ramluckor skall ju andas just precis hemtrevnad och en behagligt lugn atmosfär.

Oavsett vad man tycker om bänkskivor i trä så är alla överens om att bänkskivor måste vara tåliga, lättskötta och vackra. Bland tillverkarna utav granitbänkskivor så är det många som uttrycker alla fördelarna med just tåligt stenmaterial i bänkskivorna. Stenskivorna ger ett naturligt och rustikt intryck men lika mycket uppskattas bänkskivor i granit för dess fantastiska tålighet och motståndskraft mot både repor, värme och olika vätskor, vilket är en stor del av det dagliga som en bänkskiva utsätts för. Granitbänkskivan ovan kommer från Stencentrum.

Bänkskiva i betong från Betong Design

Det finns även andra starka och tåliga material som fungerar bra i bänkskivor. Ett sådant är betong och här visar Betong Design hur vackert det kan bli när den råa ytan i betongen möter det högblanka stänkskyddet. Många som väljer betong som material till sin bänkskiva gör det just för att väga upp en annars ganska blank inredning och för att få någon slags motpol. Betongen ger ett opolerat och rått intryck och har blivit allt mer populärt bland inredare och designers.

För den som vill ha en riktigt härlig lyster på sin bänkskiva och dessutom kanske i någon speciell färg har massor att välja på bland bänkskivor i glas. Här visar LG Collection en av deras mer extrema färgade glasskivorna.  Bänkskivor i glas är dessutom också väldigt tåliga och står emot det allra mesta som ett arbetande kök kan utsätta den för.

Faktiskt finns det också en hel del varianter bland laminatbänkskivorna idag. Här visar bänkskivsföretaget Deskform hur man dessutom kan matcha sin färgade bänkskiva i laminat med andra detaljer i köket. Här har den vita bänkskivan matchats med ett högblankt stänkskydd i effektfull färg. Fantastiskt effektfullt och läckert!

 

Redaktionen tipsar

Skräddarsydda kök med lite färg i just din stil. Ja det är så man kan sammanfatta Himleköks verksamhet. I deras moderna snickerifabrik...
Efter några timmar på höstens inredningsmässa inser man att det inte bara är en specifik trend som råder... Den första bilden vi visar...
Den som går i kakeltankar idag skall snart upptäcka att det finns obegränsat med, mer eller mindre, iögonfallande varianter att välja bland...

Annonser